Termeni si conditii de participare la o tura cu ghid montan organizata de MountainGuide-Sibiu, Romania.

“Tura cu ghid montan” include orice activitate de alpinism, escaladă pe stâncă, escaladă sportivăp, căţărare pe gheaţă, schi (incluzând schi de tură, schi-alpinismul, snowboarding-ul sau alte tehnici de alunecare-înaintare), traversări de creste hivernale, drumeţie şi camparea sau petrecerea nopţii în aer liber.

“Clientul” este orice persoană care solicită şi plăteşte servicii de asistenţă turistică şi participă la o tură cu ghid montan, indiferent de tipul de activitate şi de durată.

“Ghidul” este orice persoană calificată şi acreditată care prestează servicii de asistenţă turistică.

"Ghidul" se ocupă de absolut tot în privinţa preluării dumneavoastră de la aeroport, gară, autogară sau alt loc unde dumneavoastră a-ţi poposit, se ocupă de preluarea în siguranăa a bagajelor dumneavoastră, de acomodarea dumneavostră, cât şi de pregătirea excursiei programate.

"Ghidul" se ocupă de mijlocul de transport cu care vom face deplasarea în intinerariul organizat pentru dumneavoastră, de rezervarea locurilor de cazare şi masă pe tot parcursul drumeţiei câ şi de siguranţa dumneavoastră.

Mersul pe munte este frumos, dar în acelaşi timp, dacă nu ai echipamentul necesar şi dacă nu cunoşti bine traseul, poate fi periculos!

"Ghidul" va lua întotdeauna cele mai bune decizii în privinţa traseului, a popasurilor, ştie unde sunt surse da apa în trasee, iar în caz de nevoie găseşte întotdeauna o soluţie alternativă, deoarece cunoaşte foarte bine zona.

Persoanele care sunt interesate să participe la turele montane şi excursiile organizate de MountainGuide-Sibiu trebuie să citească şi să fie de acord cu câteva condiţii puse de noi cum ar fi :


* Participarea la drumeţii montane, ture de grup, explorarea florei şi faunei sălbatice sau orice altă formă de tură turistică, presupune şi implicarea anumitor riscuri şi pericole.
* Ghidul nu poate niciodata stapani intrutotul previziunea riscurilor, nici sa garanteze o securitate absoluta clientului .Aceasta situatie implica prudenta, vigilenta si modestie in aprecierea conditiilor muntelui si capacitatilor oamenilor
* Toţi participanţii trebuie să citească atenţi şi să fie de acord cu toate condiţiile impuse de ghid, pentru ca să poată să participe la orice tură, drumeţie montană, tură de schi, sau altă formă de activitate organizată denoi.
* Toti participantii la o tura cu ghid montan trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti.
* Un minor poate participa la o tura cu ghid montan, numai cu acordul unui parinte sau a tutorelui legal.

* Pe parcursul turei cu ghid montan, participantii sunt obligati sa dea ascultare ghidului.
* In caz de accident ghidul poate lasa clientii pe munte daca este obligat sa acorde atentie altora sau sa caute ajutoare. In asemenea cazuri, trebuie sa organizeze securitatea persoanelor care raman pe loc, prin toate mijloacele care-i stau la dispozitie
* Decizia de a renunta la o tura sau de a modifica itinerariul este luata de comun acord,totusi, din motive de securitate, ghidul decide in ultima instanta.


Echipamentul personal al unui participant la o tura cu ghid montan trebuie să cuprindă :
- Bocanci de munte cu o bună protecţie la gleznă
- Rucsac de 30 – 60 litri
- Beţe de trekking( telescopice) sau de schi,
- Jeaca / Pantalon Gore-Tex
- Căciula, mănuşile şi ochelarii de soare,
- 2–3 perechi de ciorapi de schimb,
- Un schimb de haine călduroase, de preferabil să fie bluze de tip Polartec, Windstopper sau Fleece.
- lucruri personale sau de igienă.

Pregătirea fizică şi psihică este de asemenea foarte importantă în reuşita unei ture.

* Dacă credeţi ca sănătatea dumneavoastră nu este forte, vă rog sa consultaţi medicul înainte de a participa la turele oferite de MountainGuide-Sibiu, pentru a evita neplăceri din punct de vedere medical şi pentru a mă feri de anumite reclamaţi.
* Persoanele care suferă de unele afecţiuni cardiace sau au suferit intervenţii chirurgicale , sunt rugaţi sa ne înştiinţeze cu privire la acestea pentru a evita producerea de disconforturi şi de accidente pe tot parcursul excursiei.
În cazul producerii de accidente, având ca factor aceste afecţiuni cardiace sau intervenţii chirurgicale, nu răspundem pentru acestea şi ne absolvim de orice vină, însă vom încerca să rezolvam medical cât ne stă în putinţă si cât ne permite legea.


Excludem asumarea oricarei responsabilitati privind pierderea, distrugerea proprietatii, pagube materiale sau raniri personale (inclusiv decesul), pe care le poate suferi clientul, ca rezultat al:
- nepregatirii sale fizice;
- fortelor naturii;
- consumului de bauturi alcoolice / droguri;
- defectiunilor de fabrica ale echipamentului folosit;
- accesului limitat la serviciul medical

Condiţii de plată :

* Preţul de participare la orice tură organizată de MountainGuide-Sibiu variază în funcţie de tipul turei, dificultatea traseului, durata turei, numărul de participanţi, iar stabilirea preţului unei excursii se face de comun acord de ambele părţi.
După stabilirea în detaliu a programului, şi în funcţie de valoarea acestuia, se va percepe un avans din valoarea totală pentru o persoana.
Conform legilor în vigoare, avansul este de minim 20-30%.
- restul din valoarea excursiei va fi plătit conform unui înţelegeri de comun acord între părţi.

Detalii despre anularea excursiei:

Orice anulare de tură/program, se face prin trimiterea unui e-mail la adresa: sibiu.mountainguide@gmail.com , sau prin telefon la numarul: +40726687656 , iar anularea este valabila doar după ce primiţi un răspuns.

Dacă aveţi întrebări suplimentare vă rugam să ne contactati.

MountainGuide-Sibiu