1: HIKING & TREKKING TOURS IN THE FAGARAS MOUNTAINS

Excursile propuse de noi se pot desfasura fie la inceputul saptamanii, fie in week-end-uri si se pot organiza in Carpatii României cum ar fi munţi: Făgăraş, Retezat, Cindrel, Lotrului, Bucegi, Piatra Craiului, Parâng, Piatra Mare, Latoriţei, Trascău şi lista poate continua.

Turele se pot face în funcţie de programul dumneavoastră. În funcţie de preferinţele dumneavoastră aceste ture se pot face fie în zone montane ce oferă atât cazare cât şi masă, sau în zone in care înnoptarea se face în refugii alpine, în cort, în stâni de oi sau case de vânătoare.

Majoritatea acestor excursii se pot face indiferent de anotimp, atât vara cât şi iarna, iarna folosindu-se în plus, coltarul si pioletul, schiul de tură sau rachetele de zăpadă, pentru uşurarea deplasări, dar şi ţinându-se cont de starea vremii şi a zăpezi.

Numărul minim de participare la o asemenea tură este de o persoană, iar cel maxim de 11 persoane pentru un singur ghid, însă dacă numărul de persoane este mai mare se poate apela la încă un ghid de-al nostru.

Traseele pentru care puteti opta sunt de dificultate variata, cu o durata incepand de la 1-2 ore pana la ture de chiar 9-10 ore, cu diferente de nivel de cateva sute de metri.

Dacă sunteţi interesaţi de petrecerea unui concediu la munte vă propunem câteva ture pe care pot sa vi le putem oferi :

Propunerile noastre pentru muntii Fagaras sunt urmatoarele:

1) Ture montane in zona turistica Sambata, cu urcare pe Valea Sambetei pana la cabana Valea Sambetei de unde putem face diverse ture spre importantele varfuri din zona: Coltul Balaceni, Varful Cheia Bandei, Varfurile Dara si Hartopul, primele din partea de Est a crestei muntilor Fagaras ce depasesc 2500 metri, Varful Galasescu Mare, Varful Cataveiu. pe langa urcarea pe aceste varfuri putem strabate si muchiile Mogosului, Sambetei sau Dragusului cu revenire inapoi la cabana Valea Sambetei sau jos la baza muntelui. Aceasta vale a Sambetei poate fi si punct de plecare spre cel mai inalt varf al carpatilor Romaniei, Varful Moldoveanu( 2544m).

2) Ture montane in zona turistica Vistisoara-Vistea Mare, cu urcare pe Valea Vistisorii spre Curmatura Racorele si zona Valea Sambetei sau Valea Vistea Mare spre Acoperisul Romaniei -  Varful Vistea Mare ( 2527 m) - Varful Moldoveanu( 2544m).

3) Ture montane in zona turistica Turnuri-Podragu, cu urcare pe muchia Tarata pana la Cabana Podragu (2136 m) sau pe Valea Arpasului la cabana Turnuri sau Cabana Podragu.

4) Ture montane in zona Balea, cu parcurgerea mai multor trasee in zona. Printre aceste trasee amintim, urcari pe valea Balii sau Doamnei, urcare pe muchia Netedu-Buteanu sau circuite in zona Balea Lac cu urcare spre cele mai inalte varfuri din zona: Varful Vanatarea lui Buteanu (2507 m) , Varful Vaiuga, Varful Iezerul Caprei, Varful Paltinu si altele. Din zona Balea putem face si ture spre zona varfului Negoiu sau putem pleca spre Varful Moldoveanu. Innoptarea se va face in cabanele Balea Lac sau Paltinu.

5) Ture montane in zona Negoiu-Barcaciu, cu urcare spre cabanele Negoiu si Barcaciu. Aici vom face ture pe Valea Saratii, spre cel de-al doilea varf al Carpatilor Romaniei, Varful Negoiu (2535 m), pe Valea Serbotei, pe Valea Puha sau pe Valea Avrigului cu urcare pe cateva varfuri importante din zona: Varful Serbota, Varful Mazgavu, Varful Scara, Varful Ciortea, Varful Budislavu.

6) Ture montane in zona Suru, cu urcare la cabana Suru pe cele trei trasee: pe Valea Izvorul Florii, pe Culmea Moasei sau pe Valea Moasei.

7) Ture montane in partea de est a muntilor Fagaras, in zona Curmatura Bratilei - Varful Comisu.

MountainGuide-Sibiu