1: HIKING & TREKKING TOURS IN THE FAGARAS MOUNTAINS

Excursile propuse de noi se pot desfasura fie la inceputul saptamanii, fie in week-end-uri si se pot organiza in Carpatii României cum ar fi munţi: Făgăraş, Retezat, Cindrel, Lotrului, Bucegi, Piatra Craiului, Parâng, Piatra Mare, Latoriţei, Trascău şi lista poate continua.

Turele se pot face în funcţie de programul dumneavoastră. În funcţie de preferinţele dumneavoastră aceste ture se pot face fie în zone montane ce oferă atât cazare cât şi masă, sau în zone in care înnoptarea se face în refugii alpine, în cort, în stâni de oi sau case de vânătoare.

Majoritatea acestor excursii se pot face indiferent de anotimp, atât vara cât şi iarna, iarna folosindu-se în plus, coltarul si pioletul, schiul de tură sau rachetele de zăpadă, pentru uşurarea deplasări, dar şi ţinându-se cont de starea vremii şi a zăpezi.

Numărul minim de participare la o asemenea tură este de o persoană, iar cel maxim de 11 persoane pentru un singur ghid, însă dacă numărul de persoane este mai mare se poate apela la încă un ghid de-al nostru.

Traseele pentru care puteti opta sunt de dificultate variata, cu o durata incepand de la 1-2 ore pana la ture de chiar 9-10 ore, cu diferente de nivel de cateva sute de metri.

Dacă sunteţi interesaţi de petrecerea unui concediu la munte vă propunem câteva ture pe care pot sa vi le putem oferi :

Propunerile noastre pentru muntii Fagaras sunt urmatoarele:

1) Ture montane in zona turistica Sambata, cu urcare pe Valea Sambetei pana la cabana Valea Sambetei de unde putem face diverse ture spre importantele varfuri din zona: Coltul Balaceni, Varful Cheia Bandei, Varfurile Dara si Hartopul, primele din partea de Est a crestei muntilor Fagaras ce depasesc 2500 metri, Varful Galasescu Mare, Varful Cataveiu. pe langa urcarea pe aceste varfuri putem strabate si muchiile Mogosului, Sambetei sau Dragusului cu revenire inapoi la cabana Valea Sambetei sau jos la baza muntelui. Aceasta vale a Sambetei poate fi si punct de plecare spre cel mai inalt varf al carpatilor Romaniei, Varful Moldoveanu( 2544m).

2) Ture montane in zona turistica Vistisoara-Vistea Mare, cu urcare pe Valea Vistisorii spre Curmatura Racorele si zona Valea Sambetei sau Valea Vistea Mare spre Acoperisul Romaniei -  Varful Vistea Mare ( 2527 m) - Varful Moldoveanu( 2544m).

3) Ture montane in zona turistica Turnuri-Podragu, cu urcare pe muchia Tarata pana la Cabana Podragu (2136 m) sau pe Valea Arpasului la cabana Turnuri sau Cabana Podragu.

4) Ture montane in zona Balea, cu parcurgerea mai multor trasee in zona. Printre aceste trasee amintim, urcari pe valea Balii sau Doamnei, urcare pe muchia Netedu-Buteanu sau circuite in zona Balea Lac cu urcare spre cele mai inalte varfuri din zona: Varful Vanatarea lui Buteanu (2507 m) , Varful Vaiuga, Varful Iezerul Caprei, Varful Paltinu si altele. Din zona Balea putem face si ture spre zona varfului Negoiu sau putem pleca spre Varful Moldoveanu. Innoptarea se va face in cabanele Balea Lac sau Paltinu.

5) Ture montane in zona Negoiu-Barcaciu, cu urcare spre cabanele Negoiu si Barcaciu. Aici vom face ture pe Valea Saratii, spre cel de-al doilea varf al Carpatilor Romaniei, Varful Negoiu (2535 m), pe Valea Serbotei, pe Valea Puha sau pe Valea Avrigului cu urcare pe cateva varfuri importante din zona: Varful Serbota, Varful Mazgavu, Varful Scara, Varful Ciortea, Varful Budislavu.

6) Ture montane in zona Suru, cu urcare la cabana Suru pe cele trei trasee: pe Valea Izvorul Florii, pe Culmea Moasei sau pe Valea Moasei.

7) Ture montane in partea de est a muntilor Fagaras, in zona Curmatura Bratilei - Varful Comisu.

MountainGuide-Sibiu

2:HIKING & TREKKING TOURS IN THE CINDREL MOUNTAINS

1) Ture montane in zona comunei Rasinari: cu urcare pe Valea Stramba, Valea Muntelui, Valea Dobrei sau Valea Sibiselui pana sus in golul alpin, format din Varfurile Fraga, Dealul Plaiului, Dealul Barnelor sau Varful Griham.

2) Ture montane in zona comunei Sadu: cu intrare pe Valea Sadului pana in satele: Rau Sadului, Ciupari si Beberani. De aici urmam cateva poteci nemarcate care ne duc in zonele cu pasuni ale muntilor Cindrel: Sacaturi, Golcin, Rosengarten, Derjani, In Poieni, Runcuri. Coborare o vom face  pe vaile Valea Mare, Varjoghi sau Pinului.

3) Ture montane in zona Cisnadioara cu urcare pe Varful Magura Cisnadiei( 1304m) prin diverse trasee.

4) Ture montane cu plecare din statiune Paltinis, aflata la 1450 m: Ture montane catre Poiana Tomnatec, Varful Oncesti, Poiana Gaujoara, Varful Batrana, Cheile Cibinului si Valare. Statiunea Paltinis este punct de plecare in traseele ce duc spre partea inalta a muntilor Cindrel, cu varful Cindrel-2244 m. Ture spre Varful Rozdesti, Iezerele Cindrelului, Varful Cindrel, Saua Steflesti, cu innoptare la cabana Canaia( 1771 m).

5) Ture montane in zona comunelor Gura Raului - Jina: cu diverse urcari in zonele invecinate fiecarui sat: Gura Raului, Orlat, Sibiel, Tilisca, Poaina Sibiului, Rod, Jina.

 

3: HIKING & TREKKING TOURS IN THE LOTRU MOUNTAINS

1) Tura montane in zona Talmacel cu plecare spre fosta Cabana turistica Prejba: Vestibulum fermentum, massa nec dictum auctor, turpis sapien mollis lorem, eget sagittis nibh lectus sed libero. Maecenas luctus, lectus at luctus adipiscing, leo libero cursus lacus, in convallis elit risus ut massa. Nunc egestas tincidunt luctus. Nam vitae mi nisl, ut congue risus. Duis consectetur sem in massa interdum quis euismod libero tristique. Vivamus dignissim ullamcorper lorem.

4: HIKING & TREKKING TOURS IN THE PIATRA CRAIULUI MOUNTAINS

1) Ture montane in zona satelor Magura si Pestera, cu parcurgerea catorva trasee in zona: traversarea Magurii Branului, urcare in Saua Joaca , continuare prin Poiana Grind spre sat Sirnea si mai departe in Fundata, sau coborare prin Poiana Vladusca in Prapastiile Zarnestiului. Innoptarea la o pensiune in Zarnesti sau sat Magura.


2) Ture montane in zona cabanei Curmatura, cu urcare la cabana Curmatura, iar de aici pe diverse trasee spre Piatra Mica, Poiana Zanoaga si apoi jos in Zarnesti, Saua Crapaturii cu coborare in Zarnesti prin Valea Crapaturii si spre Varful Turnu din creasta principala a Pietrei Craului. Tot de aici putem pleca si spre varful Ascutit si mai departe pe creasta principala spre cel mai inalt  varf al masivului Piatra Craiului, Varful La Om( 2238 m) sau Piscul Baciului cum mai este denumit.


3) Ture montane cu plecare din zona Plaiul Foii spre Refugiul Spirlea, Umerii Pietrei Craiului, Marele Grohotis, Cerdacul Stanciului sau spre Saua Funduri, cu retur spre Plaiul Foii prin Poiana Tamasel, Curmatura Foii. Din zona Plaiul Foii putem urca pe cel mai inalt varf al masivului Piatra Craiului, Varful La Om (Piscul Baciului)-2238 m pe traseul  Refugiul Spirlea – la Zaplaz – La Lanturi – Saua Grindului cu continuare apoi pe creasta principala.


4) Ture montane cu plecare din zona Plaiul Foii spre Refugiul Diana de unde urcam fie pe Brana Caprelor  sau pe sub Turnurile Dianei pana in creasta principala de unde  continuam spre Cabana Curmatura sau spre varful cel mai inalt din masiv.

5: HIKING & TREKKING TOURS IN THE BUCEGI MOUNTAINS

1)Ture montane cu plecare din zona turistica  Simon-Moeciu de Sus, cu urcare prin valea Bangaleasa, valea Grohotisului sau valea Pravalelor spre Poiana Gutanu sau Saua Strunga, de unde putem continua spre zona turistica Padina-Pestera , fie spre zona Bucsa cu coborare in Fundatica sau Moeciu de Sus, sau urcare spre Coltii Tapului si varful Batrana pe Drumul Granicerilor si  coborare in valea Gaura sau valea Simonului.


2)Ture montane cu plecare din zona Bran, cu urcare pe culmile Clincea si Ciubotea spre varfurile Scara-2422m, Omu-2507 m, Bucsoiu-2492m si trasee intermediare in vaile Gaura, Tiganesti, Malaiesti  cu cazare la cabanele Malaiesti si Omu sau retur la Bran.


3)Ture montane cu plecare din Rasnov spre Glajarie, valea Malaiesti cu urcare la Cabana Malaiesti si de aici continuare spre trasee ce fac legatura cu varfurile inalte ale masivului Bucegi sau cu trasee spre cabanele Omu, Poiana Izvoarelor, Gura Diham sau Diham.


4)Ture montane cu plecare din zona Sinaia spre culmea Pietrei Arse sau spre Varfurile Cu Dor-2030m , Vanturis-1942m, Furnica-2103m si mai departe spre monumentele Sfinxul si Babele.


5)Ture montane cu plecare din zona Padina–Pestera spre vaile Horoabelor, Doamnele, Obarsiei cu urcare spre varfurile importante ale zonei: Batrana, Doamnele, Gavanele, Bucura, Omu, Obarsia sau Tatarul.

6:HIKING & TREKKING TOURS IN THE RETEZAT MOUNTAINS

Vivamus molestie blandit libero, a placerat tellus pharetra vel. Curabitur sollicitudin tristique magna sit amet elementum. Aenean ut augue sed ipsum mollis vestibulum sodales sit amet tellus. Vestibulum vitae ante ac nunc hendrerit imperdiet. Donec interdum lorem non velit lobortis a egestas tellus iaculis.

Vivamus molestie blandit libero, a placerat tellus pharetra vel. Curabitur sollicitudin tristique magna sit amet elementum. Aenean ut augue sed ipsum mollis vestibulum sodales sit amet tellus. Vestibulum vitae ante ac nunc hendrerit imperdiet. Donec interdum lorem non velit lobortis a egestas tellus iaculis.

Vivamus molestie blandit libero, a placerat tellus pharetra vel. Curabitur sollicitudin tristique magna sit amet elementum. Aenean ut augue sed ipsum mollis vestibulum sodales sit amet tellus. Vestibulum vitae ante ac nunc hendrerit imperdiet. Donec interdum lorem non velit lobortis a egestas tellus iaculis.

Vivamus molestie blandit libero, a placerat tellus pharetra vel. Curabitur sollicitudin tristique magna sit amet elementum. Aenean ut augue sed ipsum mollis vestibulum sodales sit amet tellus. Vestibulum vitae ante ac nunc hendrerit imperdiet. Donec interdum lorem non velit lobortis a egestas tellus iaculis.